ua en ru

Профільний комітет рекомендував Раді прийняти законопроект про реабілітацію політв'язнів

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти в першому читанні законопроект про повну реабилатации політичних в'язнів.

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти в першому читанні законопроект про повну реабилатации політичних в'язнів. Таке рішення було ухвалене сьогодні в ході засідання комітету, передає кореспондент РБК-Україна.

Законопроект зареєстрований під номером 4271. У законопроекті йдеться про повну реабілітацію 28 політичних в'язнів. Відповідний законопроект розширює прийняті е раніше закони про амністію.

Разом з цим, комітет сьогодні на засіданні рекомендував до прийняття дві постанови, номер 4210 і 4211. В постановах вказаний порядок звільнення працівників прокуратури, органів внутрішніх справ і військовослужбовців. Зокрема, мова йде про силовиків, які брали участь у забезпеченні громадського порядку, в слідчих діях і розслідуваннях з 21 листопада 2013 р. Перед звільненням дії таких працівників повинні бути оцінені спеціальною комісією.