ua en ru

Президент США вперше в історії призначив жінку главою Секретної служби

Президент США Барак Обама призначив новим директором Секретної служби США Джулію Пірсон, повідомляє Reuters з посиланням на джерела в американській адміністрації.

На відміну від глав міністерств, для її утвердження немає необхідності отримувати схвалення сенату. В історії Секретної служби США Пірсон стане першою жінкою на посаді директора.

Пірсон працює в Секретної службі з 1983 р. До чергового підвищення вона обіймала посаду начальника штабу відомства. В якості глави служби вона змінила Марка Саллівана, який подав у відставку на початку лютого 2013 р. З його ім'ям пов'язаний одним з найгучніших скандалів в Секретній службі. Мова йде про порушення норм поведінки декількома агентами (зв'язок з повіями, вживання алкоголю на службі) під час візиту президента США Барка Обами в Колумбію в квітня 2012 р.

Основними завданнями Секретної служби США є охорона вищих посадових осіб держави та їх сімей, а також боротьба з підробкою державних цінних паперів і валюти.

Читайте також: Обама запропонував кандидатури міністрів енергетики, охорони навколишнього середовища і бюджетного управління