ua en ru

Янукович не прийняв відставку Льовочкіна

Керівник адміністрації Президента України Сергій Льовочкін заявив, що глава держави Віктор Янукович відхилив його прохання про відставку.

Керівник адміністрації Президента України Сергій Льовочкін заявив, що глава держави Віктор Янукович відхилив його прохання про відставку, передає 5 канал.

"Дійсно, звернувся в суботу з проханням про відставку, воно було відхилено", - розповів він.

"Сьогодні моє основне завдання - працювати над врегулюванням ситуації мирним шляхом і подоланням кризи, все інше - безвідповідально. А питання відставки, очевидно, президент розгляне після нормалізації ситуації в країні", - заявив Льовочкін.

Нагадаємо, 30 листопада повідомлялося, що голова Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін подав у відставку.

Повідомлялося, що замість Сергія Льовочкіна Адміністрацію Президента України очолить Віталій Захарченко. В той же час, місце міністра внутрішніх справ, у свою чергу, отримає Віктор Дубовик, який до цього працював першим заступником міністра внутрішніх справ.

Причиною тодішніх дій Льовочіна став той факт, що вночі 30 листопада 2013 р. "Беркут" розігнав Євромайдан. Штурм почався близько 4 годин ранку. Також, за даними прес-служби МВС, після того, як студенти оголосили про завершення акції, в міліцію звернулися працівники управління благоустрою з проханням допомогти завести техніку на Майдан Незалежності для продовження проведення робіт по підготовці до Нового року, але коли техніка почала заїжджати, мітингувальники чинили опір. Незважаючи на попередження, що сприяли проїзду техніки співробітників міліції, мітингувальники почали кидати склянками, сміттям, палаючими колодами і т. д. Тому з використанням спецзасобів люди були відтіснені з Майдану.

Нагадаємо, кількість мітингувальників у 500 тис. осіб стала рекордною за всю історію України. Ця масова акція відбулася в неділю, 1 грудня, на знак протесту проти жорстокого побиття активістів Євромайдану співробітниками спецпідрозділу "Беркут".

Звернемо увагу, що з 21 листопада в Україні розпочалася хвиля протестів після прийняття Кабміном рішення про призупинення євроінтеграції. Акція отримала назву "Євромайдан". Після подій в ніч на 30 листопада, коли міліція жорстоко розігнала мітинг на Майдані Незалежності, хвиля протестів посилилася. Активісти Евромайдана 1 грудня захопили будівлі КМДА та Будинок профспілок на Хрещатику.