ua en ru

Президент Європарламенту закликав Тимошенко припинити голодування

Президент Європейського парламенту закликав засуджену екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко припинити голодування. Про це він заявив сьогодні в рамках саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі під час зустрічі з її донькою Євгенією, передає прес-служба ВО "Батьківщина".

Під час зустрічі Шульц передав Євгенії Тимошенко лист, адресований її матері.

У листі, зокрема, зазначається: "Європейський парламент глибоко жалкує через те, що Україна в односторонньому порядку вирішила перервати процес підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом".

Президент Європарламенту також наголосив, що місія президентів Кокса-Кваснєвського зробила величезну роботу для того, щоб усунути перешкоди, які знаходяться на шляху до підписання угоди. У листі Шульца зазначається, що незважаючи на всі зусилля місії, питання політично мотивованого правосуддя залишається невирішеним.

У цьому зв'язку президент Європарламенту наголосив, що він є глибоко відданий меті звільнення Юлії Тимошенко.

Також зазначається, що у зустрічі взяли участь заступник голови партії "Батьківщина", голова комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря та співголови місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський.

Нагадаємо, 25 листопада 2013 р. Тимошенко оголосила голодування з вимогою підписання угоди про асоціацію з ЄС.