ua en ru

Голова Верховної Ради закликав ЄС об'єднатися і знищити терористів на Донбасі

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов закликав Європейський союз докладати спільних зусиль у знищенні терористів на Донбасі для відстоювання суверенітету і територіальної цілісності України.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов закликав Європейський союз докладати спільних зусиль у знищенні терористів на Донбасі для відстоювання суверенітету і територіальної цілісності України. Про це він заявив під час виступу на конференції голів парламентів Північних та Балтійських країн у м. Паланга (Литва), повідомила прес-служба голови Верховної Ради.

Турчинов зазначив, що ще ніколи за свою незалежність Україні не доводилося долати такі виклики. За його словами, сьогодні Україна протистоїть агресії Російської Федерації, яка посягнула на зміну її кордонів, анексувавши Крим, і продовжує підтримувати сепаратистсько-терористичні угрупування самопроголошених "республік" в Донецькій та Луганській областях.

"Український народ, в усьому його національному розмаїтті, зіткнувся з цинічним і лицемірним ворогом, який спрямовує свої військові, політичні, дипломатичні, фінансові та медійні ресурси на знищення української державності як такої", - зазначив Турчинов.

Він назвав російську терористичну загрозу небезпекою не лише Україні чи українському народу, а "погрозою всьому світу, свідченням чому стала загибель малайзійського літака з громадянами різних країн на борту.

"Отже чим скоріше Україні вдасться спільними зусиллями з міжнародним співтовариством зупинити агресію Росію, тим більше ми врятуємо людських життів", - підкреслив голова ВР.

Турчинов подякував Європейському союзу та, зокрема, Литві "за неухильну підтримку цієї боротьби України за свій суверенітет".

"Ми вдячні нашим друзям і партнерам за підтримку та економічні санкції проти Кремля, адже прийшов час поставити крапку агресії та кровопролиттю. Час вимагає об'єднатися і знищити терористів, звідки б вони не походили", - зазначив Турчинов.

При цьому керівник українського парламенту закликав усю європейську та міжнародну спільноту ще рішучіше демонструвати солідарність з українським народом та докладати спільних зусиль з метою відстоювання суверенітету і територіальної цілісності України".

"На моє переконання, це є невід'ємною складовою забезпечення миру і стабільності у Європі і в цілому світі", - додав Турчинов.