ua en ru

Уряд перебуває в стані неоголошеної війни з українськими пенсіонерами, - Медведчук

В умовах соціально-економічної кризи самою знедоленою частини суспільства стали 13 млн українських пенсіонерів. Саме вони найсильніше відчули зростання цін на продукти харчування (30%), комунальні послуги (50%) і ліки (60%). Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" написав лідер руху Віктор Медведчук.

"При цьому підвищення цін відбувається на тлі замороженого урядом зростання пенсійних виплат. Фактично чинний уряд перебуває в стані неоголошеної війни з українськими громадянами старшого покоління", - зазначив політик.

За його словами, уряд не може відповісти на питання, як пенсіонерам виживати при нинішньому зростанні цін і тарифів.

"Можновладців тяжке становище українських пенсіонерів, схоже, не хвилює. Вони бадьоро рапортують: "З початку року в Україні не допущено зменшення розміру пенсій жодної категорії пенсіонерів" (матеріали наради від 8 липня ц. р. у Пенсійному фонді за підсумками роботи фонду у першому півріччі 2014 р.). Таку ж політику чиновники мають намір проводити і в другому півріччі", - додав Медведчук.

Він вважає, що партіям, які представляють сьогодні владу, не варто розраховувати на підтримку даної категорії населення на майбутніх парламентських виборах.