ua en ru

Права російськомовних українців будуть захищені при підготовці змін до Конституції, - Яценюк

Права російськомовних українців будуть захищені при підготовці змін до Конституції,

Права російськомовних українців будуть захищені при підготовці змін до Конституції. Про це сьогодні на засіданні тимчасової спеціальної комісії (ТСК) Верховної Ради України з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції України заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми захищали і будемо захищати права нацменшин, права російськомовного населення, права громадян, які оживають на сході і півдні країни", - заявив Яценюк.

У той же час, як зазначив прем'єр, терористи в східних регіонах України вийшли не за права луганчан, донеччан і харків'ян - "вони вийшли тільки з однією метою - розколоти Україну і державність".

Прем'єр звернувся до політиків і громадських лідерів, експертів сходу і півдня країни, щоб всі об'єднали зусилля з підготовки змін до Конституції.

"Але не тільки змін Конституції, але і Бюджетного кодексу, а також податкової бази, що дасть можливість регіонам економічно розвиватися. Нам потрібно прийняти новий Бюджетний, Податковий кодекси, щоб передати регіонам ресурси, важелі впливу, скоротити центральний апарат, передати повноваження на місця. З цим ми поїхали на схід і південь. Ми сподіваємося, що еліти цих областей візьмуть безпосередню участь у підготовці змін до Конституції", - заявив Яценюк.