ua en ru

ПР заявила про початок безстрокової акції на підтримку Президента

Партія регіонів заявила про початок безстрокової акції на підтримку Президента України Віктора Януковича. Про це зі сцени в Маріїнському парку заявив один из виступаючих, передає кореспондент РБК-Україна.

Партія регіонів заявила про початок безстрокової акції на підтримку Президента України Віктора Януковича. Про це зі сцени в Маріїнському парку заявив один з виступаючих, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми взяли Маріїнський плацдарм... Ми заявляємо, що починаємо сьогодні безстрокову акцію на підтримку Президента і нашої партії", - сказав він.

На думку оратора, всі акції опозиції спрямовані на захоплення влади: "Це фашистський переворот, але ми не дамо і не дозволимо йому здійснитися".

Станом на 10:45 в Маріїнському парку біля Міністерства охорони здоров'я України (вул. Грушевського,7) з боку Верховної Ради беруть участь менше тисячі прихильників ПР. Повідомляється, що там поставлена сцена, польова кухня та кілька великих наметів. Весь табір прихильників ПР оточений автобусами і сотнею бійців спецпідрозділу "Беркут". Також по периметру табір охороняє міліція. Відзначимо, що в мітингу беруть участь тільки чоловіки, віком 20-30 років.

ПР заявила про початок безстрокової акції на підтримку Президента

Слід зазначити, що саму будівлю парламенту по периметру оточили представники спецпідрозділів у повному екіпіруванні. "Беркут" вибудований, як мінімум, в чотири-п'ять рядів і посилено охорону всередині самого парламенту.

При цьому опозиціонери почали підступати ближче до Ради. Зокрема, мітингувальники підходять з боку вул. Шовковичної. Протестувальники несуть українські прапори, а також прапори УПА. Мітингувальники перебувають у 150 м від Ради і не можуть підійти ближче, оскільки кілька автобусів з "Беркутом" повністю заблокували таку можливість.

Як повідомлялося, у вівторок вранці біля будівлі ВР було "гаряче": на вул. Грушевського зібралися учасники Євромайдану, а на площі біля будівлі Ради проходить мітинг Партії регіонів.

Нагадаємо, в ПР немає єдиної позиції з питання відставки Кабміну, яку депутати запланували розглядати у вівторок вранці.