ua en ru

Порошенко заявив, що надав перевагу Яценюку над Гройсманом як кандидатури на пост прем'єра

Президент України Петро Порошенко заявив, що надав перевагу прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку над віце-прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом як кандидатури на пост прем'єра.

Президент України Петро Порошенко заявив, що надав перевагу прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку над віце-прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом як кандидатури на пост прем'єра. Про це він заявив виступаючи на установчому засіданні майбутньої фракції "Блоку Петра Порошенка" у новому парламенті, передає прес-служба глави держави.

Глава держави зазначив, що більшість новообраних народних депутатів від блоку пропонували висунути на посаду прем'єр-міністра кандидатуру Володимира Гройсмана.

"Це є визнанням ефективності його роботи на посаді віце-прем'єра та у напрямку реалізації реформ. Однак сьогодні країна має об'єднатися", - заявив Президент, додавши, що саме тому він запропонував членам майбутньої фракції блоку висунути від майбутньої коаліції на посаду прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

"Сьогодні країна, як ніколи, потребує єдності, і ми маємо зробити першу пропозицію, щоб продемонструвати, що ми дуже відповідально ставимося і до формування уряду, і до змісту коаліційної угоди", - наголосив Президент.

Президент також наголосив, що коаліційна угода, за прикладом європейських країн, повинна мати конкретний характер, має містити детальні кроки майбутнього уряду та народних депутатів і має стати програмою їхніх дій.

Раніше стало відомо, що Порошенко запропонував підтримати на посаду прем'єра Яценюка.