ua en ru

Порошенко зареєстрував у Раді законопроект про скасування позаблокового статусу України

Порошенко зареєстрував у Раді законопроект про скасування позаблокового статусу України
Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону "Про внесення змін у деякі закони України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості".

Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону "Про внесення змін у деякі закони України щодо відмови України від здійснення політики позаблоковості". Глава держави визначив цей законопроект як невідкладний для позачергового розгляду Верховною Радою, повідомляє прес-служба Президента.

Відповідний законопроект № 1014-3 Порошенко зареєстрував сьогодні у парламенті.

Метою проекту закону є створення додаткового механізму забезпечення суверенітету, захисту територіальної цілісності і незалежності України.

"Позаблоковий статус України, який був закріплений у Законі України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики", виявився неефективним у контексті забезпечення безпеки держави від зовнішньої агресії і тиску. Тривале перебування України в "сірій" буферній зоні між потужними системами колективної оборони є додатковим викликом для України", - наголошується в пояснювальній записці до проекту закону.

Нагадаємо, під час візиту в Польщу Порошенко пообіцяв в найближчі дні внести в Раду законопроект про скасування позаблокового статусу України.