ua en ru

Порошенко пообіцяв днями внести в Раду законопроект про скасування позаблокового статусу України

Президент України Петро Порошенко пообіцяв внести в Верховну Раду законопроект про скасування позаблокового статусу України після повернення з Польщі.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв внести в Верховну Раду законопроект про скасування позаблокового статусу України після повернення з Польщі. Про це глава держави заявив 17 грудня у своєму виступі на спільному засіданні Сейму та Сенату Республіки Польща, передає прес-служба Порошенка.

"Сьогодні незаперечним є факт, що проголошена в 2010 р. позаблоковість України не змогла гарантувати нашу безпеку і територіальну цілісність. Тому сьогодні в цьому залі я вирішив проголосити та повернути країну до курсу на інтеграцію до євроатлантичного безпекового простору. Одразу ж після повернення в Україну я внесу на розгляд парламенту законопроект про відмову від позаблокового статусу", - заявив Президент.

Порошенко відзначив, що вже зараз Україна поглиблює співпрацю з НАТО, переорієнтовує свій оборонно-безпековий комплекс на натівські стандарти.

"Попереду - велика робота, щоб досягти критеріїв членства. Велика робота і в тому, щоб провести референдум - для того, щоб український народ і лише український народ, а не наші сусіди, визначали напрямок нашого подальшого розвитку", - сказав глава держави.

Зазначимо, Порошенко перебуває з візитом у Польщі 17-18 грудня.

Нагадаємо, раніше профільний комітет Ради прийняв за основу законопроект "Народного фронту" про скасування позаблокового статусу України.