ua en ru

Порошенко "за лічені хвилини" зробить подання Яценюка на посаду прем'єр-міністра

Порошенко "за лічені хвилини" зробить подання Яценюка на посаду прем'єр-міністра
Президент України Петро Порошенко "за лічені хвилини" зробить подання Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра України.

Президент України Петро Порошенко "за лічені хвилини" зробить подання Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра України. Про це він заявив під час свого виступу у сесійній залі Верховній Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"У вас - рекордно коротка спікеріада, особливо якщо це порівняти з 1998 роком, дехто пам'ятає, скільки це тоді тривало. Я переконаний: у нас буде дуже коротка прем'єріада. Ми не маємо право витрачати час. Вже позаду - рекордно швидке формування коаліції, а попереду - думаю, що блискавичне, але відповідальне формування уряду. Для проведення реформ, здається, вже на старті ми з вами набираємо тієї необхідної швидкості, яка необхідна для того, щоб злетіти. Закликаю швидкість не втрачати", - заявив Порошенко.

Він підкреслив важливість того факту, що при створенні коаліції не ділили посади.

"Я зроблю все від мене залежне, щоб забезпечити ефективну і злагоджену роботу Президента, Верховної Ради, Кабінету міністрів України. Прізвище нового прем'єр-міністра кружляє тут в повітрі. Я його запропонував на перший же день після виборів. Дякую фракції за те, що підтримала пропозицію Президента. Вже за лічені хвилини я зроблю відповідне подання Верховній Раді України. Ми з Арсенієм Петровичем добре засвоїли уроки нещодавньої історії. І з червня місяця свою спільну роботу будували так, що країна, здається, лише в останні дні парламентської кампанії помітила, що ми не йдемо на вибори однією колоною", - заявив Президент.

Порошенко "за лічені хвилини" зробить подання Яценюка на посаду прем'єр-міністра

(Джерело фото: Twitter Петра Порошенка)

Як повідомлялося, раніше народні депутати обрали головою Верховної Ради України восьмого скликання народного депутата із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимира Гройсмана.