ua en ru

Порошенко затвердив склад Нацради реформ

Порошенко затвердив склад Нацради реформ Джерело фото:DYVYS.IN

Президент України Петро Порошенко своїм указом № 947/2014 від 22 грудня затвердив склад Національної ради реформ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Указом "Питання Національної ради реформ" від 22 грудня визначено, що склад Нацради реформ формується з числа членів, які беруть участь у її роботі з усіх питань, і членів, які запрошуються для розгляду окремих питань", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно з указом 18 членів Нацради будуть брати участь в обговоренні всіх питань. Серед них - Президент, голова Верховної Ради (за згодою) та прем'єр-міністр, глава Нацбанку, міністри економічного розвитку і торгівлі, фінансів, юстиції, керівники низки комітетів Верховної Ради, глава Адміністрації Президента Борис Ложкін та його заступники Олексій Філатов і секретар Ради національної реформ Дмитро Шимків.

До складу Нацради реформ також увійдуть представники громадського сектору виконавчий директор Європейської бізнес асоціації Анна Дерев'янко, головний експерт групи "Реформа антикорупційного законодавства" громадської ініціативи "Реанімаційний пакет реформ" Дмитро Котляр, засновник громадської ініціативи "Об'єднання українських випускників зарубіжних університетів "Професійний Уряд" Даниїл Пасько, співзасновник ГО "Всеукраїнська громадянська платформа "Нова Країна" Валерій Пекар.

Крім того, серед 36 членів Нацради реформ, які будуть залучатися для розгляду окремих питань, керівники міністерств і парламентських комітетів.

Перше робоче засідання ради заплановано на 24 грудня. На ньому планується затвердити стратегічне бачення розвитку України "Стратегія реформ - 2020", обговорити статус реалізації низки пріоритетних реформ та виконання угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, раніше заступник глави АПУ Шимків заявляв, що після призначення Кабміну планується відновити роботу Нацради реформ.

Також він заявляв, що Кабмін завершив роботу над планом відновлення країни на 2015-2017 рр.