ua en ru

Порошенко врегулював роботу Нацради реформ

Президент України Петро Порошенко врегулював роботу Національної ради реформ.

Президент України Петро Порошенко (на фото) врегулював роботу Національної ради реформ. Про це йдеться в указі глави держави № 644/2014, який набирає чинності з дня його опублікування.

Так, основними завданнями Нацради є визначення напрямів і пріоритетів реформ, спрямованих на впровадження стратегії сталого розвитку України; забезпечення досягнення консенсусу в питаннях впровадження реформ між Президентом, органами державної влади та громадянським суспільством; сприяння скоординованої реалізації реформ, забезпечення моніторингу ефективності їх реалізації, а також розгляд пропозицій щодо планування реформ.

Нацрада має право створювати робочі групи, комітети, цільові експертні команди для розробки і впровадження напрямів реформ; вносити Президенту пропозиції про створення, реорганізації та ліквідації інших допоміжних органів і служб для впровадження реформ; запитувати та одержувати в установленому порядку від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, працівників підприємств, установ, інших організацій інформацію, документи та матеріали, необхідні для виконання поставлених завдань.

До складу Нацради входять: голова Ради (за згодою), прем'єр-міністр та інші члени Кабінету міністрів, які очолюють міністерства (за погодженням з прем'єром). Також за погодженням у Нацраду входять: голова Нацбанку, голови комітетів Ради, чотири представника від громадських об'єднань, представник Консультативної ради реформ.

Персональний склад Нацради затверджує Президент.

Крім того, Порошенко врегулював роботу Дорадчої ради реформ та Виконавчого комітета реформ.