ua en ru

Порошенко: з 1 листопада вступить в силу УА з ЄС

Президент України Петро Порошенко заявив, що з 1 листопада 2014 р. вступить в силу и угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

Президент України Петро Порошенко заявив, що з 1 листопада 2014 р. вступить в силу и угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Про це він заявив під час прес-конференції з Президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу, передає кореспондент РБК-Україна.

"3 1 листопада 2014 р. ця угода вступить в силу. Я думаю, це буде історичним днем для України та ЄС. Я думаю, це буде історичним днем для України та для ЄС. До цього, я маю надію, будуть прийняті законопроекти, присвячені боротьбі с корупцією, зокрема про Антикорупційне бюро... нам вдасться передати до Верховної Ради законопроект про амністію, а також законопроект про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей, який є частиною мирного плану", - заявив Президент.

За його словами, угода про асоціацію буде синхронно ратифікована Україною та Європарламентом 16 вересня у режимі відеоконференції.