ua en ru

Порошенко розглядає добровольчі батальйони як внутрішньополітичну загрозу, - ЗМІ

Порошенко розглядає добровольчі батальйони як внутрішньополітичну загрозу, - ЗМІ
Президент України Петро Порошенко розглядає добровольчі батальйони як внутрішньополітичну загрозу.

Президент України Петро Порошенко розглядає добровольчі батальйони як внутрішньополітичну загрозу. Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на свої джерела, які передали зміст останнього засідання РНБО.

"Судячи з усього, Президент все ще розглядає батальйони в їх нинішньому вигляді не стільки елементом системи безпеки, скільки чинником внутрішньополітичної загрози. Доповідь Смешко (на засіданні РНБО, - ред.) і публічне з'ясування відносин (як стверджують джерела) між Порошенком і Аваковим з приводу долі тербатов і спецбатов ще більш политизировало проблему", - наголошується в статті видання.

Звертається увага на факт, що під час виборів Верховної Ради зазначені батальйони використовувалися кандидатами в своїх виборчих цілях.

Порошенко, за даними джерел, хотів би розформувати добровольчі батальйони і влити їх в Збройні сили України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков навпаки нібито виступає за те, щоб батальйони влилися в МВС.

При цьому в процесі коаліційних переговорів Порошенко нібито домагається отримати в свою квоту посаду глави МВС, а партії

"Народний фронт" готовий віддати взамін посаду секретаря РНБО. За словами джерел, остання посада зарезервована для нинішнього спікера, одного з лідерів НФ Олександра Турчинова.

Що ж стосується АТО на Донбасі, то, судячи за результатами останнього засідання РНБО, його учасники роблять невтішний висновок, що вона затягнеться надовго.

Нагадаємо, останнє засідання РНБО відбулося 4 листопада.