ua en ru

Порошенко розраховує на встановлення повного контролю над півостровом Чонгар на кордоні з Кримом

Порошенко розраховує на встановлення повного контролю над півостровом Чонгар на кордоні з Кримом
Президент України Петро Порошенко розраховує на встановлення повного контролю над півостровом Чонгар на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Президент України Петро Порошенко розраховує на встановлення повного контролю над півостровом Чонгар на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом. Про це він заявив на нараді з силовиками, передає прес-служба глави держави.

"Президент відзначив роботу Державної прикордонної служби. Зокрема, в частині проведення операції по відновленню українського контролю над Арабатською стрілкою та зазначив, що чекає результатів на Чонгарі", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також зазначив, що перенесення межі контрольованої території більш ніж на 8 км, дозволив фактично демілітаризувати Арабатську стрілку, звільнити газорегуляторний пункт і тим самим відновити забезпечення газом Генічеська.

Нагадаємо, 10 грудня в Держприкордонслужбі України заявили, що російські війська не покинули територію Херсонської області, не дивлячись на досягнуті домовленості.