ua en ru

Порошенко запросив Президента Європарламенту відвідати Україну

Порошенко запросив Президента Європарламенту відвідати Україну
Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з Президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем запросив його відвідати Україну найближчим часом.

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з Президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем запросив його відвідати Україну найближчим часом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

Шульц привітав Петра Порошенка з успішним проведенням парламентських виборів, він відзначив високу демократичність і прозорість парламентських виборів.

Петро Порошенко подякував президенту Європарламенту за підтримку. "Президент також запросив Мартіна Шульца здійснити візит в Україну найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

Глава держави також нагадав про синхронної ратифікації обома парламентами угоди про асоціацію між Україною та ЄС і висловив переконання, що новий проєвропейську більшість в Верховній Раді забезпечить підтримку процесу європейської інтеграції.

Співрозмовники також заявили про неприйнятність проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей, які суперечать українському законодавству і Мінським домовленостями.

Нагадаємо, Президент Європейського парламенту Мартін Шульц висловив жаль, що вибори у Верховну Раду України не відбулися у Криму та на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу.