ua en ru

Порошенко прибув до Німеччини

Порошенко прибув до Німеччини

Президент України Петро Порошенко (на фото) прибув у Німеччину для участі в 51-й Мюнхенській конференції з питань безпеки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Адміністрації Президента України в Twitter.

"Президент України прибув в Федеративну Республіку Німеччина для участі в 51-й Мюнхенській конференції з питань безпеки", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, конференція в Мюнхені триватиме до 8 лютого.

Нагадаємо, Порошенко домовився зустрітися в Мюнхені з віце-президентом США Джозефом Байденом. Також Президент України планує провести зустріч з канцлером ФРН Ангелою Меркель.Також Порошенко проведе тристоронні переговори з Меркель і Байденом. Крім того, Президент планує двосторонні зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, Президентом Литви Далею Грібаускайте, верховним представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерикой Могерини.

Глава держави також виступить під час дискусії на тему: "Конфлікт навколо України і європейська безпека".

Мюнхенська конференція з питань безпеки проводиться щорічно з 1963 р. Особливу увагу під час обговорень приділяють трансатлантичної безпеки.

Очікується, що в цьому році подію відвідають близько 20 глав держав і урядів і близько 60 міністрів закордонних справ і оборони. Серед інших, у Мюнхен прибудуть Президенти Фінляндії та Естонії, прем'єр-міністр Іраку, Президент Європарламенту, керівник міжнародних справ ЦК Компартії Китаю. Росію представить міністр закордонних справ Сергій Лавров.