ua en ru

Порошенко доручив утворити Національну раду реформ

Президент України Петро Порошенко доручив утворити Національну раду реформ.

Президент України Петро Порошенко доручив утворити Національну раду реформ. Про це йдеться в указ Президента України № 614/2014 від 23 липня 2014 р.

Даним указом уторена Національна рада реформ як спеціальний консультативно-дорадчий орган при Президентові України з питань стратегічного планування, узгодження позицій щодо впровадження в Україні єдиної державної політики реформ та їх реалізації.

"Установити, що головою Національної ради реформ є Президент України; до складу Національної ради реформ входять: голова Верховної Ради України (за згодою), прем'єр-міністр України та інші члени Кабінету міністрів України, які очолюють міністерства, - за погодженням із прем'єр-міністром України, а також за згодою: Голова Національного банку України, голови комітетів Верховної Ради України, чотири представники від громадських об'єднань, представник Дорадчої ради реформ", - йдеться в документі.

Також, даним указом створено дорадчу раду реформ як консультативно-дорадчий орган при Президентові України, основним завданням якого є внесення пропозицій щодо здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду та сприяння їх упровадженню.

Персональний склад Національної ради реформ, дорадчої ради реформ та виконавчого комітету реформ затверджує Президент України.