ua en ru

Порошенко підписав закон про виділення коштів на добудову метро в Дніпропетровську

Президент України Петро Порошенко підписав закон №1509-VII про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет на 2014 р., згідно з яким надаються кошти комунальному підприємству "Дніпропетровський метрополітен" для реалізації завершення будівництва метрополітен

Президент України Петро Порошенко підписав закон №1509-VII про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет на 2014 р., згідно з яким надаються кошти комунальному підприємству "Дніпропетровський метрополітен" для реалізації завершення будівництва метрополітену. Про це йдеться на сайті Президента України.

Закон доповнює державний бюджет України на 2014 р. новою статтею 25, згідно з якою Міністерство фінансів на безповоротній основі надає кошти КП "Дніпропетровський метрополітен" Дніпропетровської міської ради за рахунок кредиту, залученого державою від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту "Завершення будівництва метрополітену у р. Дніпропетровську".

Дніпропетровська міська рада у свою чергу має відшкодовувати витрати державного бюджету з обслуговування такого кредиту і вносити до державного бюджету плату за надання кредитних коштів.

При цьому, згідно з законом, комунальне підприємство "Дніпропетровський метрополітен" звільняється від зобов'язання надавати забезпечення виконання зобов'язань перед державою з відшкодування витрат державного бюджету, здійснених у зв'язку з отриманням такого кредиту.

Як повідомив раніше перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) планує до кінця 2014 р. збільшити свій портфель у держсекторі України до 2 млрд євро. Ці кошти, зокрема, включають крім іншого і фінансову угоду за проектом будівництва метрополітену в Дніпропетровську.

Нагадаємо, 17 червня депутати підтримали законопроект № 4900 "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2014 р." (щодо завершення будівництва метрополітену у р. Дніпропетровськ)". За відповідне рішення проголосували 246 нардепів.