ua en ru

Порошенко підписав закон про пробацію

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 160-VIII "ПРО пробацію". Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом від Президента (24.02.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

По суті, закон перейменовує службу кримінальної інспекції в орган пробації і покладає на нього додаткові функції.

Згідно із законом, "пробація - це система наглядових та соціально-виховних заходів, які застосовуються за рішенням суду і відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого".

Законом також встановлено, що "метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, попередження вчинення ними повторних кримінальних правопорушень і забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їх відповідальності".

Цей закон набирає чинності на наступний день після його опублікування, та вводиться в дію через 6 місяців з дня вступу його в силу.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла закон про пробацію 5 лютого 2015 р. За законопроект № 0921 проголосували 230 нардепів із 226 мінімально необхідних.