ua en ru

Порошенко звинуватив владу РФ у репресіях проти кримського населення

Президент України Петро Порошенко звинуватив владу Російської Федерації в репресіях проти кримського населення. Про це йдеться у зверненні Порошенка до українського народу у зв'язку з річницею трагічних подій в Криму, передає прес-служба глави української держави.

"Але з минулого року на кримську землю знову ззовні були привнесені недовіра, розбрат і ворожнеча. Відомі численні факти порушення російськими окупантами прав кримських татар, етнічних українців, росіян, представників інших етносів Криму, які мають проукраїнські погляди. У Криму панує поліцейське свавілля, арешти за надуманим приводом, обшуки навіть у культових закладах, депортації лідерів та арешти членів Меджлісу кримськотатарського народу - представницького органу корінного народу Криму. Прийде час, і кожний, хто здійснив та здійснюватиме злочин проти української держави та проти прав людини в Криму, постане перед міжнародним та українським судами.", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляв, що Росія має намір фізично витіснити кримських татар з півострова.