ua en ru

Порошенко обговорив з Меркель міжнародну економічну допомогу для України

Президент України Петро Порошенко сьогодні в ході телефонної розмови із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорив питання міжнародної економічної допомоги для України. Про це повідомляє прес-служба українського Президента.

Згідно з повідомленням, співрозмовники погодились, що якнайшвидше погодження нової програми Міжнародного валютного фонду допоможе врегулювати економічну ситуацію, а також сприятиме надходженню допомоги від інших міжнародних донорів.

Також, повідомляють у прес-службі, Порошенко та Меркель наголосили, що задля мирного врегулювання ситуації на Донбасі всі сторони повинні виконати всі пункти Мінських домовленостей, насамперед, закрити кордон, вивести війська та вийти на лінію розмежування.

Крім того, під час розмови Порошенко повідомив німецького канцлера про звільнення з полону бойовиків 150 українських заручників, яким зараз надають необхідну допомогу. Він також запевнив, що українська влада продовжує докладати всіх зусиль для звільнення інших українців, які досі перебувають у полоні.

Серед іншого глава держави розповів про успішне доправлення першої частини українського гуманітарного вантажу, сформованого за його ініціативою для мешканців окупованих територій Донецької та Луганської областей. Мова йде про допомогу для сиріт, будинків людей похилого віку та інших закладів для людей з особливими потребами.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента України сподіваються на приїзд в Україну представників Міжнародного валютного фонду до 6 січня 2015 р.

Крім того, в АПУ очікують, що підготовка до початку отримання 500 млн євро кредиту від ФРН на відбудову Донбасу завершиться в січні 2015 р.