ua en ru

Порошенко призначив трьох членів конкурсної комісії Антикорупційного бюро

Порошенко призначив трьох членів конкурсної комісії Антикорупційного бюро

Президент України Петро Порошенко указом №945 призначив Рефата Чубарова, Євгена Захарова та Ярослава Грицака членами конкурсної комісії Національного Антикорупційного бюро. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Як повідомляється, комісія буде проводити конкурс на посаду директора бюро. Ще по три члени комісії повинні призначити Верховна Рада і Кабінет міністрів.

"Вважаю, що запропоновані мною члени Комісії за призначенням керівництва Антикорупційного бюро стануть моральними орієнтирами для Верховної Ради і Кабінету міністрів у визначенні своїх кандидатів. Кожен з них є совістю нації і авторитетом. Запуск Антикорупційного бюро є відповіддю на чіткий і терміновий запит українського суспільства до тотального викорінення корупції в нашій державі, тому закликаю уряд і парламент, не відкладаючи, визначатися зі своїми кандидатами", - зазначив Порошенко.

Рефат Чубаров - голова Меджлісу кримськотатарського народу, президент Всесвітнього конгресу кримських татар. Нагороджений орденом "За заслуги" ІІ та І ступенів, а також орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Євген Захаров - голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи, член української секції Міжнародного товариства прав людини. Кавалер Ордена Свободи", ордена "За інтелектуальну відвагу", лауреат премії ім. Василя Стуса.

Ярослав Грицак - доктор історичних наук, професор Українського Католицького Університету, директор Інституту історичних досліджень Львівського національного університету ім. І. Франка, перший віце-президент (1999-2005) Міжнародної асоціації україністів, почесний професор НаУКМА. Нагороджений державним орденом " За інтелектуальну відвагу", орденом Республіки Польщі Bene Merito і кількома громадськими преміями.

Нагадаємо, у Верховній Раді мають намір 25 грудня сформувати комісію по призначенню голови Антикорупційного бюро.

Як повідомлялося, Антикорупційне бюро в 2015 р. обійдеться бюджету в 300 млн грн.

Очікується, що працівники бюро України пройдуть навчання в Сінгапурі.