ua en ru

Порошенко призначив віце-мера Вінниці Коровія головою Вінницької ОДА

Порошенко призначив віце-мера Вінниці Коровія головою Вінницької ОДА

Президент України Петро Порошенко призначив головою Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія, який раніше обіймав посаду заступника міського голови Вінниці. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки у Вінницьку область представив активу області нового голову обласної державної адміністрації Валерія Коровія. Глава держави назвав головними завданнями для вінницької влади забезпечення обороноздатності, проведення реформ, протидія будь-яким спробам дестабілізувати ситуацію", - йдеться в повідомленні.

Так, на зустрічі з керівництвом та депутатським корпусом Вінницької області Президент вручив Коровію посвідчення. При цьому Порошенко подякував екс-губернатора Анатолія Олійника за роботу.

Відповідні укази про звільнення Олійника (№ 113) та призначення Коровія (указ № 114) пізніше було опубліковано на сайті глави держави.

Валерій Вікторович Коровій народився 10 листопада 1964 р. в смт Тростянець Вінницької області. Має вищу освіту. У 1989 р. закінчив Українську сільськогосподарську академію, у 2005 році - Національну академію державного управління при Президентові України, за спеціальністю економіст-організатор, магістр державного управління. Кандидат економічних наук.

З липня по серпень 2011 р. виконував обов'язки заступника голови Вінницького міського голови, а з серпня 2011 р. по лютий 2015 р. - був заступником у тодішнього мера Вінниці, а нині спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана.