ua en ru

Порошенко анонсував звільнення на митниці

Порошенко анонсував звільнення на митниці
Президент України Петро Порошенко анонсував звільнення на митниці.

Президент України Петро Порошенко анонсував звільнення на митниці. Про це Порошенко заявив в Одесі під час нараді з керівниками правоохоронних органів щодо боротьби з контрабандою та корупцією на митниці, повідомила прес-служба глави держави.

Коментуючи підсумки наради журналістам, Порошенко повідомив, що відбулася жорстка розмова, за підсумками якої будуть зроблені кадрові висновки.

Президент зазначив, що вкрай не задоволений ситуацією з митним оформленням вантажів, станом справ з протидією контрабанді та корупції у правоохоронних органах.

"Ніяк не задоволений ситуацією, яка склалась на півдні країни у боротьбі із контрабандою", - заявив Порошенко, зазначивши, що лише 20% вантажів розмитнюються в Одесі, а решта - в інших регіонах України, "там, де це простіше зробити".

Він повідомив, що за його дорученням проведено перевірку торгових точок на одному з найвідоміших ринків в Одесі. За словами Президента, жодна з 11 торгових точок не пройшла перевірку щодо митного оформлення вантажів і товарів, хоча асортимент товарів був широкий.

Такий стан справ підриває українську економіку, заявив Президент і запевнив, що вживатиме всіх заходів для того, щоб змінити ситуацію.

Раніше сьогодні Порошенко заявив, що призначив головою Державної прикордонної служби генерал-лейтенанта Віктора Назаренка.