ua en ru

Підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС може не відбутися, - Сікорський

Підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом може не відбутися, так як поки що влада в Києві не провела необхідних реформ, яких вимагає Євросоюз. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, який бере участь у зустрічі керівників дипломатії країн ЄС у Люксембурзі, передає "Польське радіо".

"На сьогодні висновок може бути лише один: Україна ще не є готова. Якщо Україна не зробить те, що повинна тоді договір не буде підписаний", - заявив Сікорський.

За його словами, такий сигнал мають вислати до Києва міністри ЄС.

"Цей сигнал має схилити Україну до більш енергійних дій в плані проведення реформ. Сьогодні від самої України залежить чи зможемо підписати цей договір чи ні", - додав Сікорський.

У свою чергу міністр закордонних справ Ливти, яка в липні очолить ЄС, Лінас Антанас Лінкєвічюс також зауважив, що Київ на це ще не готовий.

"Ми маємо заохочувати Україну, щоб продовжувала реформувати судочинство для того, щоб права не застосовувати вибірково. Йдеться про те, щоб правосуддя не використовувати до боротьби з опозицією, прикладом чого є ув'язнення Юлії Тимошенко", - заявив Антанас.