ua en ru

Підписання меморандуму з ЄЕК не вплине на євроінтеграційні цілі України, - Янукович

Підписання меморандуму про поглиблення взаємодії між Євразійською економічною комісією (ЄЕК) та Україною не вплине на євроінтеграційні цілі української зовнішньої політики. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час робочої поїздки в Суми, передає прес-служба глави держави.

"Що стосується європейського розвитку - це у нас визначено в законі про засади внутрішньої та зовнішньої політики, а інтриги, які навколо цього роблять деякі політичні сили - ми до них уже звикли", - зазначив Янукович.

За його словами, підписання меморандуму є необхідним кроком, обумовленим як географічним положенням країни, так і обсягом товарообігу з країнами-учасницями Митного союзу.

На переконання Президента, Україна в жодному разі не повинна відмовлятися від уже традиційних ринків збуту вітчизняних товарів. "Ті зв'язки, які є, необхідно розвивати", - зазначив глава держави.

"Ми маємо товарообіг з країнами Митного союзу 63 млрд дол. Треба розуміти, як його зберегти, як будувати ці стосунки, як побудувати таку модель, яка б створювала умови для зростання економіки. І саме на це спрямовані наші дії", - підкреслив Янукович.

Президент також наголосив, що для розвитку держави важлива політика єднання.

"Тільки за рахунок наполегливої, продуманої праці, за рахунок єднання, а не розбрату, який намагаються зробити політики. Тільки така політика буде сприяти розвитку нашої держави", - сказав Янукович.

Читайте також: Підписання меморандуму з ТС не є зміною зовнішньополітичного курсу, - МЗС