ua en ru

Під дію другого закону про амністію підпадають 259 осіб, - Пшонка

Під дію другого закону про амністію підпадають 259 осіб, які можуть бути звільнені лише після звільнення мітингувальниками доріг та адміністративних будівель.

Під дію другого закону про амністію підпадають 259 осіб, які можуть бути звільнені лише після звільнення мітингувальниками доріг та адміністративних будівель. Про це сьогодні в інтерв'ю телеканалам заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

За його словам, закон про звільнення від кримінальної відповідальності, який діє з 2 лютого 2014 р., в першу чергу, стосується осіб, які порушили громадський порядок під час січневих протистоянь, були активними учасниками масових заворушень, блокували будівлі, дороги тощо.

"Під дію цього закону підпадають 259 осіб. Це особи, яким було оголошено про підозру за скоєння злочинів. З них були заарештовані близько 150 осіб (залишаються під вартою близько 70 осіб, - ред.), до інших учасників протистоянь були застосовані домашній арешт, в значній більшості, а також особисте зобов'язання", - уточнив Пшонка.

Генеральний прокурор підкреслив, що зазначений закон містить чіткі вимоги щодо його виконання.

"Щоб виконати цей закон, необхідно виконати ті умови, які виписані в ньому. А це розблокувати транспортні комунікації, розібрати барикади, звільнити приміщення в областях, там де захоплені будівлі державних адміністрацій. Йдеться також і про звільнення всіх адмінбудівель в м. Києві. І лише при виконанні цих умов, може бути задіяний процес реалізації закону",- наголосив Пшонка.