ua en ru

Чотири громадянина Грузії представлені на керівні посади в Мін'юст, Держреєстр і виконавчу службу України

Чотири громадянина Грузії представлені на керівні посади в Мін'юст, Держреєстр і виконавчу службу України

Першим заступником міністра юстиції України призначено соратника екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі Гія Гецадзе. Про це Саакашвілі повідомив у своєму Facebook.

"Мій друг Гія Гецадзе був призначений першим заступником міністра юстиції України", - повідомив Саакашвілі.

За його словами, в грузинському уряді Гецадзе обіймав високі посади і був його близьким радником.

Пізніше міністр юстиції Павло Петренко представив Гецадзе в Кабміні.

"Хочу вам представити Гію Гецадзе. Він номінується на посаду заступника міністра юстиції. Це висококласний фахівець, що має величезний досвід роботи в системі державного управління Грузії. Він був першим заступником міністра юстиції Грузії, був першим заступником міністра внутрішніх справ Грузії, був членом конституційної комісії Грузії. На сьогоднішній день він є деканом юридичного факультету Тбіліського університету", - заявив Петренко на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Міністр зазначив, що пропонував Гецадзе всі посади від першого заступника міністра.

"Гія озвучив свою позицію, що він хоче займатися антикорупційної політики та комітетом реформ, а також кадровою комісією, яка стане новим механізмом набору кадрів в органи юстиції", - заявив Петренко.

Міністр додав, що Гецадзе подав документ на отримання українського громадянства.

Крім того, Петренко представив ще трьох громадян Грузії, які стануть керівниками державних реєстраційної та виконавчої служби України.

"Хочу представити Джабу Ебаноідзе. Він був головою Національного агентства публічних реєстрів Грузії, заступником міністра юстиції Грузії, Національного бюро виконання. Він був головою митної служби та впроваджував податкову реформу в Грузії... Зараз він дав згоду отримати громадянство і перейти на керівні посади в систему Державної реєстраційної служби", - заявив Петренко.

"Наступний член команди - це Георгій Циклаурі. Він також працював в системі реєстраційної служби Грузії, і він погодився прийти до нас на роботу в Державну реєстраційну службу. Спільно з Джабою вони будуть вибудовувати, відповідно, комітет реформ і вводити ті ініціативи, які ми узгодимо план дій з реформування Міністерства юстиції",- продовжив міністр.

"Ми запросили в нашу команду, Державну виконавчу службу Хатію Шелію... Вона очолювала юридичний департамент національного бюро виконання Грузії... Я розраховую, що досвід, який має Хатія, буде дуже позитивно сприйнятий, буде дуже потрібен нам для того, щоб дуже швидко, навіть у більш стислі терміни, ніж ті, які були в Грузії, ввести реформування виконавчої служби та системи виконання судових рішень. Хатія також займатиме керівну посаду в системі Державної виконавчої служби та після набуття громадянства відповідне юридичне рішення щодо її призначення на посаду буде зроблено", - сказав Петренко.

Нагадаємо, сам Саакашвілі раніше відмовився від роботи в українському уряді.