ua en ru

Парк трамваїв і тролейбусів оновиться на 80% за рахунок українського виробника, - Вілкул

В Україні парк трамваїв і тролейбусів оновиться на 80% за рахунок українського виробника. Про це на розширеному засіданні Кабінету міністрів заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, як зазначив Вілкул, уряд України за рахунок реалізації програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр. має намір підвищити логістичний потенціал країни.

Віце-прем'єр анонсував модернізацію залізничної галузі, зокрема, оновлення рухомого складу "Укрзалізниці", збільшення швидкості руху поїздів, збільшення логістичного та транзитного потенціалу України.

Крім того, Вілкул розповів про модернізацію аеропортів у містах України - Одесі, Дніпропетровську, Сімферополі, Луганську та Києві (Жуляни).

Зміни торкнуться і громадського транспорту.

"Парк трамваїв і тролейбусів оновиться на 80% за рахунок українського виробника... Також відбудеться перехід від маршрутних таксі до якісних перевезень, - зазначив Вілкул. - Будуть задіяні енергозберігаючі технології з економією до 40% електроенергії та враховані всі умови для перевезення громадян з обмеженими можливостями".

За його словами, в програму розвитку також закладений ремонт дорожнього покриття, будівництво моста через Дніпро в Запоріжжі.

"Програмою активізації розвитку економіки передбачено проведення Євробаскету-2015, що дозволяє поліпшити інфраструктуру міст, які приймають чемпіонат", - сказав Вілкул.

Крім того, він розповів про плани будівництва трьох льодових арен в рамках реалізації програми "Хокей. Україна", в ході яких планується збільшити використання українських будівельних матеріалів до 80%.

Читайте також: Аеропорти в Одесі і Дніпропетровську реконструюють за 4,5 млрд грн