ua en ru

Опозиція вимагає звіту Захарченко в Раді про протидію депутатам під Київрадою

Опозиція вимагає звіту міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченко в Верховній Раді України про протидію МВС депутатам під Київрадою. Про це з трибуни Верховної Ради України заявив народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Депутатів від опозиції не пускають в Київраду. Це грубе порушення закону про статус народного депутата. Опозиції, яка виступає проти чергового незаконного нелегітимного засідання Київради, протидіє міліція... Тому ми вимагаємо в терміновому порядку, щоб в парламент прийшов глава МВС, пан Захарченко", - заявив Турчинов.

Він зазначив, що міліція не має права не допускати депутатів у Київраду та застосовувати силу до мітингувальників.

Також депутат "Батьківщини" вимагав від спікера Верховної Ради України Володимира Рибака поставити на голосування питання про включення до порядку денного проект постанови про проведення виборів у столиці. Однак Рибак відмовився, нагадавши, що у вівторок, 22 жовтня, це питання не набрало необхідної кількості голосів.

Сьогодні, 23 жовтня, нардепи від опозиції не змогли пройти до приміщення КМДА. Як повідомила прес-служба ВО "Батьківщина", двері будівлі були зачинені зсередини, причому ручок на дверях не було.

"Позакривались, як щурі, повідкручували ручки від дверей і тихенько "пилять" землю і гроші,- заявив голова фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк, - Знаємо, що вони (парламентська більшість) все будуть робити для того, аби не голосувати. Але так само ми знаємо, що кожен наш крок, щоб доводити позицію, щоб боротись за права киян - все одно дасть свій результат".