ua en ru

Опозиція не допустить засідань Верховної Ради, - Яценюк

Опозиція не допустить засідань Верховної Ради України, в тому числі поза будівлею парламенту на вул. Грушевського, 5. Про це заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу у ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

Опозиція не допустить засідань Верховної Ради України, в тому числі поза будівлею парламенту на вул. Грушевського, 5. Про це заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк (на фото) на брифінгу у ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не будемо давати можливості проводити засідання до тих пір, поки не будуть вирішені всі поставлені завдання", - сказав Яценюк, відповідаючи на запитання журналістів про дії опозиції, якщо фракції Партії регіонів, КПУ і позафракційні зберуть засідання парламенту не в будівлі на Грушевського, 5.

Також він зазначив, що зараз в Україні відбувся процес делегітимізації влади: "Президент нібито Президент, але проти нього виступає 90% населення, юридично орган - Верховна Рада - існує, але фактично люди ненавидять парламент. Це вирішується одним способом: необхідно провести дострокові парламентські і президентські вибори... Але нашому Президенту далеко до цивілізованих методів виходу з політичної кризи".

Зазначимо, що Партія регіонів найближчими днями не буде збирати засідання ВР в іншій будівлі через блокування на Грушевського, 5. Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова регламентного комітету ВР Володимир Макеєнко.

"Ми поки не збираємося. Але один раз ми витримали - провели засідання на Банковій... Але там маленьке приміщення. Парламент повинен працювати. Це наша принципова позиція", - заявив "регіонал".

Макеєнко впевнений, що за необхідності депутати зберуться в будь-якому іншому місці: "Адже є проблеми з бюджетом. Його потрібно приймати. Всі хочуть, щоб був стабільний курс".

Нагадаємо, сьогодні народним депутатами так і не вдалося попрацювати у пленарному режимі. Голова Верховної Ради Володимир Рибак відкрив засідання парламенту і відразу ж оголосив про його закриття. Раніше представники опозиції заблокували трибуну ВР. Наступне засідання парламенту має відбутися у четвер, 5 грудня, о 10:00.