ua en ru

Олланд запропонував провести зустріч глав урядів України, Росії, Франції і Німеччини

Президент Франції Франсуа Олланд у своєму інтерв'ю газеті Le Monde запропонував організувати зустріч глав урядів України, Росії, Німеччини та Франції.

Президент Франції Франсуа Олланд (на фото) у своєму інтерв'ю газеті Le Monde запропонував організувати зустріч глав урядів України, Росії, Німеччини та Франції, передає france24.

"Потрібно вести діалог. Я це показав, організувавши першу зустріч між Володимиром Путіним і Петром Порошенком 6 червня в Нормандії. І ми знаходимося в точці, коли можливо розглянути зустріч на рівні глав урядів України, Росії, Франції і Німеччини, щоб знайти вихід з кризи", - сказав Олланд.

Він зазначив також, що це передбачає припинення поставок озброєнь, угоду про припинення вогню, контроль кордону та політичний діалог.

Олланд заявив, що Європа не може допустити, щоб територіальна цілісність України ставилася під сумнів.

"Ангела Меркель поїде в Україну в суботу. Я сам в контакті з Президентом Росії. Ми говорили 12 серпня. І я сказав йому, що якщо він не знайде швидкий вихід з кризи, це дуже дорого обійдеться росіянам, в економічному і політичному плані", - зазначив Олланд.