ua en ru

ОБСЄ в найближчі дні направить до Криму своїх представників

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхалтер висловив серйозну стурбованість з приводу поточних подій у Криму і оголосив про візит свого особистого посланця Тіма Гулдиманна і Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Сорс протягом найближчих днів.

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхалтер висловив серйозну стурбованість з приводу поточних подій у Криму і оголосив про візит свого особистого посланця Тіма Гулдиманна і Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Астрід Сорс протягом найближчих днів. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Я закликаю всі сторони прийняти всі необхідні заходи, щоб уникнути подальшої ескалації напруженості і утриматися від насильства", - сказав він.

Також наголошується, що представники ОБСЄ відправляться в Крим в найближчі кілька днів, щоб, використовуючи свої навички та досвід, впливати на ситуацію.

Нагадаємо, сьогодні депутати ВР Криму проголосували за проведення референдуму про статус Криму і призначили його на 25 травня 2014 р., а також відправили у відставку уряд автономії, очолюване Анатолієм Могильовим.