ua en ru

Обама має намір призначити головою Ради економічних консультантів екс-радника Клінтона

Президент США Барак Обама має намір призначити Джейсона Фурмана новим головою Ради економічних консультантів Білого Дому, передає телеканал CNBC з посиланням на анонімні джерела.

На цій посаді Фурман змінить Алана Крюгера, який збирається повернутися до викладацької роботи в Прінстонський університет.

"Алан ініціював багато ідей для зростання економіки і зайнятості середнього класу, які я потім пропонував. І хоча нам як і раніше потрібно багато чого зробити, стан справ в економіці покращується, в значній мірі, завдяки Алану", - зазначив Президент США у своїй заяві.

У Білому Домі відмовилися підтвердити можливе призначення Фурмана. В даний час він є першим заступником Національної ради з економіки Білого Дому, який очолює Джин Сперлінг. Раніше Фурман працював в адміністрації Президента-демократа Білла Клінтона.

Інсайдери у Вашінгтоні припускають, що Фурман стане гарною кандидатурою на посаду голови Ради економічних консультантів, оскільки володіє досвідом, контактами в адміністрації, і користується довірою і хорошим ставленням з боку самого Президента США.