ua en ru

Німецькі лікарі підтвердять поліпшення стану Тимошенко, - МОЗ

Заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов переконаний, що німецькі лікарі підтвердять очевидний прогрес у руховій активності екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та поліпшення її загального стану. Про це він заявив у Харкові після завершення роботи міжнародної медичної комісії з обстеження Тимошенко, яка продовжує лікування в Центральній клінічній лікарні №5 "Укрзалізниці", повідомляє радіо "Свобода".

У складі комісії - українські професори і представники Академії медичних наук України та їхні німецькі колеги - керівник берлінської клініки "Шаріте" Карл-Макс Айнгопль і лікар цього ж медичного закладу Анетт Райсгауер.

Лікарі харківської лікарні змушені були вести реабілітаційний курс за грудневими приписами німецьких фахівців, оскільки в лютому значних змін у стані здоров'я Тимошенко не було, додав Толстанов.

На запитання радіо "Свобода", чи порушуватиметься питання про повернення Юлії Тимошенко до Качанівської колонії, заступник міністра відповів так: "Комісія працює, і все інше буде після завершення її роботи".

Опівдні німецькі лікарі обіцяють зустрітися з журналістами.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко з 5 серпня 2011 р. відбуває семирічний термін покарання за перевищення влади і службових повноважень під час укладення газових угод з Росією у 2009 р. При цьому у лікарні "Укрзалізниці" вона перебуває з травня 2012 р. через погіршення стану здоров'я.

Читайте також: Європарламент запропонував українській владі кілька варіантів звільнення Тимошенко, - Кваснєвський