ua en ru

Німецька розвідка звинувачує сепаратистів в катастрофі Boeing над Україною, - ЗМІ

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) поклала відповідальність за аварію Boeing-777 17 липня над Україною на проросійських сепаратистів.

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) поклала відповідальність за аварію Boeing-777 17 липня над Україною на проросійських сепаратистів. Про це повідомляє Spiegel Online з посиланням на джерела в уряді Німеччини, передає Deutsche Welle.

За повідомленням німецького тижневика, 8 жовтня голова BND Герхард Шиндлер представив контрольної комісії бундестагу розгорнуті докази причетності сепаратистів до загибелі пасажирського літака, збитого 17 липня. Серед доказів - експертна оцінка даних із супутників, різні фотографії. За словами Шиндлера, сепаратисти захопили біля сил АТО самохідний зенітний ракетний комплекс "Бук" і зробили з нього пуск ракети, що вибухнула в безпосередній близькості від малайзійського літака.

За даними Spiegel Online, BND робить кілька однозначних висновків. По-перше, знімки, представлені українською стороною, є фальсифікацією. По-друге, російські твердження про те, що "Боїнг" був збитий українськими солдатами і поблизу від нього знаходився український бойовий літак, не відповідають дійсності.

"Це були проросійські сепаратисти", - цитує Der Spiegel слова з доповіді Шиндлера про розслідування загибелі рейсу МН17.

Boeing-777 Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії увечері 17 липня. Лайнер впав в околицях села Грабово Донецької області. На борту перебували 298 чоловік, всі вони загинули. На місці аварії малайзійського Boeing працювали понад сто міжнародних експертів.

Нагадаємо, в Нідерландах впізнані 278 жертв аварії малайзійського Boeing-777 на Донбасі.