ua en ru

Нардеп пропонує ВР виділити 2 млрд грн на позачергові вибори Президента та Ради

Народний депутат України, заступник лідера партії "Удар" Віталій Ковальчук вніс до Верховної Ради пропозицію виділити майже 2 млрд грн на проведення позачергових виборів Президента та парламенту. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Зважаючи на існуючу політико-правову ситуацію, яка склалася в Україні, та очевидну кризу легітимності Президента та Верховної Ради внаслідок значної втрати ними довіри громадян України, необхідно закласти в держбюджет кошти на проведення дострокових виборів. В такий спосіб матеріально буде забезпечений конструктивний та легітимний шлях подолання політичної кризи в країні", - наголосив Ковальчук.

Як зазначають в "Ударі", на проведення позачергових виборів Президента передбачається витратити майже 919 млн грн. Водночас, позачергові вибори до парламенту мають обійтися в 1 млрд 42 тис. грн.

Кошти на проведення позачергових виборів депутат пропонує виділити за рахунок скорочення фінансування МВС. За словами Ковальчука, намір уряду збільшити фінансування МВС цього року майже на 2,5 млрд грн у порівнянні з 2013 р. є необґрунтованим.

Зазначимо, згідно з проектом держбюджету на 2014 р. видатки для МВС передбачені у сумі 18 млрд 384 млн 322,7 тис. грн, що на 14,4% більше, ніж роком раніше.