ua en ru

Другий раунд зустрічі учасників женевських домовленостей може пройти до 25 травня, - МЗС України

Другий раунд зустрічі учасників женевських домовленостей з деескалації конфлікту в Україні може пройти до 25 травня.

Другий раунд зустрічі учасників женевських домовленостей з деескалації конфлікту в Україні може пройти до 25 травня. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформації МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми позитивно оцінюємо ініціативу про проведення чергового раунду консультацій між сторонами Женевських домовленостей. Зараз відбувається інтенсивна консультація між усіма зацікавленими сторонами", - заявив Перебийніс.

Дипломат зазначив, що у випадку, якщо новий раунд консультацій відбудеться, переговори повинні пройти в колишньому форматі.

Також Перебийніс зазначив, що переговори щодо деескалації конфлікту мають всі шанси пройти до президентських виборів, однак говорити про місце та дату проведення ще рано.

"На нашу думку, сторони на цій зустрічі повинні зосередити свою увагу на першочергові пріоритети, які дадуть можливість деескалувати ситуацію. На нашу думку таким пріоритетом має стати проведення позачергових виборів Президента України", - заявив Перебийніс.

Нагадаємо, 2 травня прес-секретар Президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що з початком активної фази антитерористичної операції на сході України, Київ перекрив можливість виконання женевських домовленостей. Пізніше, зовнішньополітичне відомство спростувало звинувачення МЗС РФ у невиконанні домовленостей в Женеві.