ua en ru

На позачергові вибори Президента потрібно 1,965 млрд грн, - голова ЦВК

На позачергові вибори Президента потрібно 1,965 млрд гривень.

На позачергові вибори Президента потрібно 1,965 млрд гривень. Про це на брифінгу повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сума коштів, яку необхідно виділити для проведення виборів, складає 1 млрд 965 млн 500 тис. гривень", - сказав він.

Охендовський зазначив, що це ці розрахунки проведені виходячи з можливої участі в президентській кампанії 20 претендентів на посаду. Також розрахунки враховують необхідність проведення другого туру. При цьому близько 85% від суми складають витрати на зарплату членів окружних і дільничних виборчкомів. Підвищення потреби в коштах на проведення виборів Охендовський пояснив підвищенням мінімальної зарплати в країні.

Разом з тим для зменшення витрат ЦВК підготував ряд пропозицій щодо внесення технічних змін у закон про вибори Президента. Так, ЦВК пропонує зменшити кількість членів дільничних виборчкомів від одного кандидата з 2 до 1 людини. Це, за словами Охендовського, дозволить заощадити близько 300 млн грн. Також ЦВК пропонує встановити, що строк повноважень дільничних виборчкомів закінчується через 15, а через 5 днів після оголошення результатів виборів.

Нагадаємо, вибори стартують 25 травня.