ua en ru

Моніторингова комісія ПАРЄ підтримала позбавлення РФ права голосу в асамблеї до кінця 2014 р

Моніторингова комісія ПАРЄ підтримала проект про позбавлення делегації Росії права голосу в асамблеї до кінця року.

Моніторингова комісія ПАРЄ підтримала проект про позбавлення делегації Росії права голосу в асамблеї до кінця року. Таким чином, комісія відхилила пропозицію представника Великобританії Роберта Уолтера про повне заморожування уповноваження Росії через приєднання Криму, повідомляє РБК-Daily.

Зокрема, комісія підтримала проект резолюції, запропонований данським депутатом Ааструпом Йенсеном. Документ передбачає позбавлення російської делегації права голосу до кінця року. Такі заходи у відношенні Росії вводяться за прийняття Криму до складу РФ.

Російська сторона раніше вже дала зрозуміти, якою буде реакція на введення санкцій. Так, заступник голови російської делегації в Парламентській асамблеї Леонід Слуцький заявив, що Росія залишить сесію ПАРЄ в разі запровадження будь-яких санкцій проти країни. "Якщо в резолюції будуть хоч якісь санкції, в будь-якому випадку ми, швидше за все, покинемо Страсбург в знак протесту. Це позиція делегації РФ", - заявив заступник глави делегації.

При цьому, за його словами, делегація залишить сесію тільки на час весняної сесії.

"Це буде демарш більше для того, щоб показати нашу незгоду з позицією Асамблеї щодо застосування будь-якого роду санкцій", - сказав Слуцький.