ua en ru

МКЧХ не має наміру скорочувати присутність в Україні

Міжнародний комітет Червоного Хреста не має наміру скорочувати присутність в Україні та готовий продовжити свою гуманітарну місію на сході країни.

Міжнародний комітет Червоного Хреста не має наміру скорочувати присутність в Україні та готовий продовжити свою гуманітарну місію на сході країни. Про це вчора у Києві під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним повідомив керівник управління оперативної діяльності для Європи та Центральної Азії МКЧХ Лоран Корба, передає прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

У свою чергу Клімкін наголосив на важливості подальшої діяльності Червоного Хреста в Україні, зокрема із забезпечення гуманітарної допомоги на сході країни, та висловив переконання, що плановане розширення присутності моніторингової місії ОБСЄ в Україні сприятиме підвищенню рівня безпеки діяльності представників МКЧХ.

Також український міністр висловив глибокий жаль та співчуття у зв'язку з трагічною загибеллю швейцарського представника МКЧХ внаслідок обстрілу терористами офісу організації у Донецьку, та запевнив, що Україна зробить все можливе для встановлення обставин трагічного інциденту та притягнення винних до відповідальності.

Раніше у МКЧХ повідомили, що мають намір в найближчі дні відновити свою діяльність в Україні.

При цьому комітет збільшив кількість офісів в Україні з 1 до 7.