ua en ru

Миротворча риторика Тігіпка висловлює позицію південно-сходу, - політолог

Заклики кандидата в президенти України Сергія Тігіпка до мирного врегулювання регіонального конфлікту висловлюють сподівання жителів південного сходу України. Таку думку висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи позиції основних лідерів президентської гонки на її фінішному етапі.

"Порошенко, Тимошенко і Тігіпко - це три лідери, які багато в чому визначатимуть майбутню політику України. Неважливо, хто переможе на виборах, за кожним з цих лідерів серйозний потенціал, підтримка електорату, своя правда", - вважає політолог.

Він зазначив, що у Тимошенко і Порошенко давня історія непростих взаємин. "Ніхто на поступки не піде. З одного боку, це добре, кожен крок конкурента буде під контролем. З іншого боку, продовжиться боротьба, так як ці політики вже десять років з'ясовують стосунки між собою", - зазначив Карасьов.

"Але ми втомилися від боротьби. Україні потрібен мир. Мир, перш за все, в еліті, в суспільстві, в головах", - додав він.

На думку політолога, Тігіпко з миротворчої риторикою в цій трійці знаходиться окремо. "Схід не хоче воювати. Миротворча риторика Тігіпко потрапила точно в ціль. Схід і південний схід України - за Тігіпка. Він дав їм правильні месиджі: робочі місця, економічні преференції. На південному сході хочуть, як і скрізь в Україні, заробляти, жити, а не воювати", - вважає політолог.

На його думку, Тігіпко потрібно конвертувати довіру виборців у підтримку власної політичної сили. "Потрібно формувати гарну політичну партію південного сходу, без радикалів, екстремістів та інших і брати участь у дострокових виборах восени", - підкреслив Карасьов.