ua en ru

Мірошниченко зареєстрував четвертий законопроект про амністію учасників акцій протесту

Народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко зареєстрував у Верховній Раді України четвертий законопроект про амністію учасників акцій протесту.

Народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко зареєстрував у Верховній Раді України четвертий законопроект про амністію учасників акцій протесту. Відповідний законопроект № 4021-3 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань", депутат зареєстрував сьогодні.

На даний момент текст законопроекту на сайті ВР відсутній.

Нагадаємо, у парламенті раніше були зареєстровані три законопроекти, які передбачають зняття кримінальної відповідальності з учасників Євромайдану.

Зокрема, 27 січня в Раді був зареєстрований проект закону №4021 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час масових акцій протесту, авторства нардепа від фракції "Батьківщина" Леоніда Ємця.

Крім того, 29 січня нардепи від Партії регіонів Дмитро Шпенов і Віталій Журавський зареєстрував альтернативний проект закону за №4021-1 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Також 29 січня зареєстрував альтернативний проект під №4021-2 позафракційний нардеп Юрій Дерев'янко.

Відзначимо, що на даний момент влада та опозиція продовжують консультації щодо підготовки і прийняття єдиного законопроекту про амністію. Влада наполягає на введенні норми, згідно з якою для вступу амністію в дію демонстранти повинні розблоковувати дороги і звільнити всі захоплені адміністративні будівлі.

У свою чергу опозиція наполягає на беззастережній амністії для всіх учасників акцій протесту без обмеження в часі.