ua en ru

МЗС України обурений забороною на в'їзд в Крим щодо Джемілєва

Міністерство закордонних справ України обурене забороною на в'їзд до Криму в відношенні екс-голові Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва.

Міністерство закордонних справ України обурене забороною на в'їзд до Криму в відношенні екс-голові Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"В Україні обурені рішенням про заборону в'їзду до Російської Федерації лідера кримськотатарського народу, легендарному правозахиснику Мустафі Джемільову. Верхом цинізму стало те, що це рішення було вручено йому на окупованій Росією території України в Автономній Республіці Крим. Цілком очевидно, що це є помстою Росії Джемільову за його чітку та безкомпромісну позицію щодо невизнання незаконної окупації Криму", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що спроба не допустити Джемільова в Крим не можна кваліфікувати інакше, як "чергове злочинний прояв ксенофобії, шовінізму і національної нетерпимості, які характеризують дії російських окупантів в Криму".

"Вимагаємо від тих, хто сьогодні незаконно захопив владу в Автономній Республіці Крим, а також від їх ляльководів в Москві припинити залякування та репресії проти кримських татар, українців, а також представників інших національностей, що проживають в Криму", - підкреслюється в повідомленні.