ua en ru

МЗС України пропонує ЄС розширити санкції проти РФ на газову сферу та хімпром

МЗС України пропонує ЄС розширити санкції проти РФ на газову сферу та хімпром Джерело фото:gazprom.ru
Міністерство України пропонує Європейському союзу розширити санкції проти Російської Федерації на нові сфери, зокрема газові розробки, нові технології і хімічну промисловість.

Міністерство України пропонує Європейському союзу розширити санкції проти Російської Федерації на нові сфери, зокрема газові розробки, нові технології і хімічну промисловість. Про це заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль розповіла в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Політика санкцій показала свою ефективність у поєднанні з падінням цін на нафту. Сформована кон'юнктура ринку та санкції створили некомфортні умови для російської економіки. Ми наполягаємо на посиленні санкцій, зокрема пропонуємо розширити їх на сфери газових розробок і нових технологій, включаючи ІТ, на біотехнології, хімічну промисловість, тобто на те, що може завдати Росії найбільш відчутних втрат", - заявила Зеркаль.

Вона зазначила, що Україна проводить консультації з країнами Євросоюзу з приводу посилення санкцій проти РФ. При цьому заступник міністра зізналася, що така робота не завжди дає бажаний результат.

"Нам не завжди вдається бути ефективними у країнах-членах. І хоча в Брюсселі наш посол Костянтин Єлісєєв проводить активну роботу з Єврокомісією, дуже часто остаточне рішення виявляється набагато слабкіше, ніж попередній проект. Це, в тому числі, і результат роботи іншого боку з країнами-членами", - сказала Зеркаль.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що санкції стосовно Російської Федерації поки "неминучі".