ua en ru

МЗС України допускає затягування процесу введення безвізового режиму з ЄС

Міністерство закордонних справ України допускає затягування процесу введення безвізового режиму між Україною і країнами Євросоюзу.

Міністерство закордонних справ України допускає затягування процесу введення безвізового режиму між Україною і країнами Євросоюзу. Про це сьогодні на брифінгу заявила перший заступник міністра закордонних справ України Наталія Галибаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на уточнююче питання журналістів про те, коли Україна може розраховувати на скасування віз із ЄС, Галибаренко відповіла, що не прихильник крайніх термінів.

"Що стосується термінів, то я не прихильник "дід лайнів". Питання не повністю залежить від України. Так, це на 90% залежить від імплементації (безвізового режиму з ЄС). Але в самому ЄС відбуваються непрості процеси. Так, наприклад, від політичного рішення про підписання асоціації (угоди про асоціацію між Україною та ЄС) та рішенням про підписання економічної частини (цієї угоди) пройшов місяць. В реаліях України місяць - це досить довгий термін... Ми розраховуємо на стислі терміни - півроку. Але це не означає, що вже у вересні у нас буде безвізовий режим", - зазначила вона.