ua en ru

Медведєв вважає поїздки західних політиків на Євромайдан грубим втручанням у внутрішні справи України

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв охарактеризував поїздки західних політиків на Євромайдан в Києві як "грубе втручання у внутрішні справи України".

"Поїздки деяких представників Євросоюзу та інших країн на найбільш активні в громадянському плані місця, де проводяться несанкціоновані заходи, я не можу назвати інакше як грубим втручанням у внутрішні справи суверенної держави. Це справа українських партнерів - кого запрошувати, кого немає, але з боку це виглядає досить дико, коли діючі міністри, єврокомісари йдуть на площі. Я вважаю, що так не можна себе вести в 21-му столітті", - заявив Медведєв.

За його словами, бажання Росії полягає в тому, щоб "наші українські друзі самі розібралися і виробили консолідоване рішення, щоб їм не заважали в цьому і не позбавляли суверенітету".

"Українському суспільству ще належить подолати тектонічний розлом, який утворився в ньому... розлом, який загрожує стабільності держави та існування самої держави. Ми з великою тривогою спостерігаємо за тим, що відбувається, бажаємо заспокоєння емоцій, які демонструє в даний час громадянське суспільство в Україні", - вважає глава російського уряду.